Sajtószoba

Az alábbiakban találja a projekt kapcsán kiadott hivatalos híreinket, közleményeinket, valamint a projektről a sajtóban megjelent írásokat.


Sajtóközlemények

Tiszalöki Vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója című KEHOP-1.3.0-15-2015-00009 azonosító számú projekt

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság közös projektjének keretében megkezdődött a Tiszalöki Vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója. A kiemelt projekt a Nemzeti Vízstratégia részeként, a Széchenyi 2020 program keretében 5,057 milliárd forint értékben, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A projekt célja a Tiszalöki Vízlépcső átfogó rekonstrukciós munkáinak végrehajtása, melynek révén biztosítható lesz a kiemelt jelentőségű vízépítési létesítmény biztonságos, károkozásmentes és üzemszerű működése és fenntartása annak érdekében, hogy a műtárgy a vízszolgáltatásban, az árvízvédelemben, a folyógazdálkodásban, a hajózás területén, a megújuló energia hasznosításában és a környezeti kockázatok kezelése terén elláthassa feladatát és tovább tudja szolgálni Északkelet-magyarországot és a Tiszántúl térségét.

Sajtóközlemény letöltése

Megkezdődött a kivitelezés a Tiszalöki Vízlépcsőn

A „Tiszalöki Vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója” c. KEHOP-1.3.0-15-2015-00009 azonosítószámú projekt keretében megkezdődtek a kivitelezési munkálatok, amelyek a műtárgy műszaki állapotának átfogó javítását, közvetett módon pedig az árvízi veszélyeztetettség csökkentését célozzák meg. A kiemelt projekt a Nemzeti Vízstratégia részeként, a Széchenyi 2020 program keretében 5,057 milliárd forint értékben, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Sajtóközlemény letöltése

Befejezéshez közeledik a Tiszalöki Vízlépcső I. számú gáttáblájának felújítása

A „Tiszalöki Vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója” c. KEHOP-1.3.0-15-2015-00009 azonosítószámú projekt keretében az I. számú gáttáblát érintő felújítási munkák a végéhez közelednek. A kiemelt fontosságú vízépítési létesítmény rekonstrukciójának célja a műtárgy műszaki állapotának felülvizsgálata és átfogó javítása, közvetett módon pedig az észak-magyarországi régió árvízi veszélyeztetettségének csökkentése. A kiemelt projekt a Nemzeti Vízstratégia részeként, a Széchenyi 2020 program keretében 5,057 milliárd forint értékben, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Sajtóközlemény letöltése

Jól halad a Tiszalöki Vízlépcső teljes körű felújítása

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság által koordinált „Tiszalöki Vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója” c. KEHOP-1.3.0-15-2015-00009 azonosító számú projekt keretében a felújítási munkák jelentős része már elkészült. A kiegészítő munkák jelenleg folyamatban vannak. Az idei évben valósul meg a Tiszalöki Duzzasztómű és a hajózsilip környezetének hidromechanizációs kotrása is, amely a folyamatos és biztonságos hajózást teszi lehetővé.

Sajtóközlemény letöltése
ovf evizig

Copyright © Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság 2017